Νεαρό άτομο με κινητική αναπηρία μπροστά από βιβλιοθήκη

Το ReGeneration είναι το μεγαλύτερο και πιο πολυσυμμετοχικό πρόγραμμα απασχόλησης και εκπαίδευσης στην Ελλάδα, με στόχο τη δημοκρατικοποίηση της ευκαιρίας των νέων πτυχιούχων για μετα-πανεπιστημιακή εκπαίδευση και επαγγελματική σταδιοδρομία στη χώρα μας.

Στον 14ο γενικό κύκλο το πρόγραμμα συνεχίζει την προσπάθεια να δίνει και στους νέους πτυχιούχους με αναπηρία ισότιμες ευκαιρίες για επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη.

Ήδη στους προηγούμενους Γενικούς Κύκλους, με ισότιμη συμμετοχή και προσβάσιμες διαδικασίες, αρκετοί finalists με αναπηρία κατάφεραν να θέσουν τα βιογραφικά τους υπόψιν πολλών εταιρειών αλλά και να προσληφθούν σε μεγάλες εταιρείες.

Σύμβουλος προσβασιμότητας του προγράμματος έχει αναλάβει η ΑΜΚΕ “Με Άλλα Μάτια”.

Το ReGeneration αποτελεί μια ενέργεια των Global Shapers Athens Hub, πρωτοβουλία του World Economic Forum, και δημιουργήθηκε με σκοπό να συμβάλλει τόσο στην καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας όσο και του φαινομένου του “brain drain”, με παράλληλη δράση στο γεφύρωμα του χάσματος μεταξύ του νέου πτυχιούχου και της αγοράς εργασίας.

Απευθύνεται σε δυναμικούς νέους και νέες πτυχιούχους με ή χωρίς αναπηρία, όλων των ειδικοτήτων, μέχρι 29 ετών, με 0-3 χρόνια προϋπηρεσίας και συμμετοχή σε εξωακαδημαϊκές δραστηριότητες που ενδιαφέρονται να κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα και να ξεχωρίσουν στην Ελλάδα.

Είναι πρόγραμμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και υποστηρίζεται από τους: Coca-Cola, The Coca-Cola Foundation, The Hellenic Initiative και Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ενώ οι υπηρεσίες του ReGeneration προς εταιρείες και υποψηφίους δεν συνεπάγονται καμία οικονομική υποχρέωση.

Ο πυρήνας του ReGeneration είναι η εξάμηνη (κατ’ ελάχιστο) αμειβόμενη απασχόληση που προσφέρει σε πτυχιούχους νέους όλων των ειδικοτήτων, στην Ελλάδα (Αθήνα και άλλες πόλεις), με δύο βασικές συμβατικές υποχρεώσεις από πλευράς εταιρειών: minimum 6μηνη σύμβαση εργασίας & minimum 750 ευρώ μεικτά ανά μήνα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής σε 3 στάδια:

1. Αίτηση βάσει 4 κριτηρίων (πτυχιούχοι, έως 29 ετών, με 0-3 χρόνια προϋπηρεσία και συμμετοχή σε εξωακαδημαϊκές δραστηριότητες)

2. Ολοκλήρωση ψυχομετρικών τεστ (τo ReGeneration συνεργάζεται με την προσβάσιμη πλατφόρμα ψυχομετρικών Cubiks για τους υποψηφίους που κρίνεται απαραίτητο)

3. Live Assessment Centre: συνεντεύξεις από 100+ έμπειρα στελέχη Ανθρωπίνου Δυναμικού που αξιολογούν το προφίλ των υποψηφίων και θα επιλέξουν τους τελικούς finalists που θα εισαχθούν στο πρόγραμμα

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 50 ώρες εντατική σύγχρονη και ασύγχρονη εκπαίδευση σε θέματα επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης με στόχο την προετοιμασία τους για μια δυναμική ένταξη στην αγορά εργασίας. Παράλληλα προσφέρει πρόσβαση σε 9.500 μαθήματα μέσω Linkedin Learning καθώς και Mentoring σε συνεργασία με το Job-Pairs. Επιπλέον, οι υποψήφιοι καλούνται να ολοκληρώσουν 25 ώρες κοινωνικής προσφοράς σε επιλεγμένες ΜΚΟ σε συνεργασία με την ethelon.

⇒ Αιτήσεις συμμετοχής στο Πρόγραμμα για τον 14ο Γενικό Κύκλο, υποβάλλονται από 18 Ιανουαρίου 2022 έως 8 Φεβρουαρίου 2022.

Μέχρι στιγμής το πρόγραμμα μετρά:

✔ 2450+ προσλήψεις

✔ 890+ συνεργαζόμενες εταιρείες που προσλαμβάνουν

✔ 92% ανανέωση συμβολαίου πέραν του αρχικού 6μήνου

✔ 650.000 ώρες εκπαίδευσης (ήπιων και τεχνικών δεξιοτήτων)

✔ 230.000 ώρες εκπαίδευσης τεχνικών δεξιοτήτων μέσω του ReGeneration Academy

✔ 18.000 ώρες εθελοντικής προσφοράς

✔ 17.3+ εκ ευρώ σε μισθούς υποψηφίων που προσλήφθηκαν μέσω του προγράμματος

✔ 14 εθνικά βραβεία και μία διάκριση από τη Deloitte και το Global Business Coalition for Education, το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο εκπαίδευσης και εργασίας που ξεχώρισε το ReGeneration ως παγκόσμιο case study σχετικά με το μέλλον της εργασίας και την 4η Βιομηχανική Επανάσταση.

Δείτε το προσβάσιμο ενημερωτικό video του Προγράμματος εδώ:

Για περισσότερες πληροφορίες:

Οι υποψήφιοι με αναπηρία —για πληροφορίες προσβασιμότητας— μπορούν να επικοινωνούν με τον Σύμβουλο Προσβασιμότητας του Προγράμματος, κ. Βαγγέλη Αυγουλά στο vaggelis@regeneration.gr.

Το πρόγραμμα είναι προσβάσιμο σε όλους και όλες με την υποστήριξη της Coca-Cola!

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή