Διπλή Φωτογραφία: 1. Η Λίνα Μεδίνα σε ηλικία 5,5 ετών με κοιλιά εγκυμοσύνης και 2. Η Λίνα Μεδίνα σε μικρή ηλικία δίπλα σε γιατρό και μπροστά της καρότσι με μωρό

Σαν Σήμερα

Από τα απίστευτα αλλά και –κατά περίεργο τρόπο- σχεδόν άγνωστα γεγονότα , η Λίνα Μεδίνα (Lina Medina Vásquez) γεννημένη στις 27 Σεπτεμβρίου 1933, έγινε σαν σήμερα το 1939, η νεαρότερη μητέρα που έχει καταγραφεί στα παγκόσμια ιατρικά χρονικά, καθώς σε ηλικία μόλις 5 χρονών, 7 μηνών και 21 ημερών έφερε στον κόσμο ένα υγιές αγόρι.

Οι γονείς της την είχαν μεταφέρει εσπευσμένα στο νοσοκομείο του Τισκράπο του Περού επειδή η κοιλιά της είχε φουσκώσει υπερβολικά. Στην αρχή οι γονείς δεν ήξεραν τι να υποθέσουν , χωρίς να λάβουν υπ΄ όψη τους ότι το κοριτσάκι τους είχε την πρώτη της έμμηνο  ρύση σε ηλικία μόλις 2 ετών ενώ το στήθος της ήταν ήδη σχηματισμένο σε ηλικία 4 ετών. Δύσκολο να το κατανοήσει κανείς αλλά την έμμηνο ρύση την είχαν θεωρήσει «κάποια αιμορραγία» ενώ το σχηματισμό του στήθους, «πρόωρη ανάπτυξη».

Μετά από ιατρικές εξετάσεις, οι γιατροί αποφάνθηκαν πως η μικρή Λίνα ήταν ήδη στον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της. Το μωρό γεννήθηκε με βάρος 2 κιλά και 700 γραμμάρια, ήταν αγοράκι και βαπτίσθηκε Χεράρδο, από το όνομα του μαιευτήρα γιατρού. Ο Χεράρδο μεγάλωσε με την εντύπωση πως η Λίνα ήταν η μεγάλη του αδελφή, αλλά στην ηλικία των 10 ετών έμαθε πως τελικά είναι η μητέρα του. Αν και μεγάλωσε χωρίς κάποιο πρόβλημα υγείας, ο Χεράρδο πέθανε το 1979 σε ηλικία 40 ετών από μία ασθένεια του μυελού των οστών.

Μυστήριο; Σίγουρα όχι.

Οι εξετάσεις απέδειξαν ότι επρόκειτο για μια «κανονική» και «φυσιολογική» εγκυμοσύνη και είχε προκύψει με τον «φυσιολογικό τρόπο». Η ίδια δεν αποκάλυψε ποτέ τον πατέρα του παιδιού της, ούτε και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έμεινε έγκυος. Ο πατέρας της συνελήφθη ως ύποπτος με την κατηγορία του βιασμού και της αιμομιξίας αλλά αφέθηκε ελεύθερος λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων. Η Λίνα παντρεύτηκε αργότερα και απέκτησε το δεύτερο γιο της το 1972 (σε ηλικία πια 39 ετών), 33 χρόνια μετά την πρώτη της γέννα.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που έκαναν λόγο για απάτη (άγνωστον με ποια έννοια) αλλά πολλοί γιατροί επιβεβαίωσαν το γεγονός, βάσει βιοψιών, ακτινογραφιών στον εμβρυικό σκελετό εντός της μήτρας και ενός αριθμού φωτογραφιών που είχαν τραβήξει οι θεράποντες ιατροί της. Η πρόωρη εφηβεία σε υπερβολικό βαθμό σε παιδιά κάτω των 5 ετών είναι σπάνια, όχι όμως και απίθανη. Παρ’ όλα αυτά, η εγκυμοσύνη και η γέννα σε μία τόσο μικρή ηλικία θεωρείται ακόμα πιο σπάνια.

Έχει δημοσιευτεί ΜΟΝΟ μία φωτογραφία της Λίνα όταν ήταν έγκυος, που τραβήχτηκε τον Απρίλιο του 1939, όταν δηλαδή ήταν 7 1/2 μηνών και τη δείχνει στα πλάγια, γυμνή, με την κοιλιά της να προεξέχει. Και έχει τεράστια αξία γιατί αποδεικνύει την εγκυμοσύνη της καθώς και το μέγεθος της σωματικής της ανάπτυξης. Η Λίνα ζει , είναι 85 ετών και δεν μίλησε ποτέ και σε κανένα για αυτή την εγκυμοσύνη.

Η Λίνα Μεδίνα στο σήμερα σε μεγάλη ηλικία

Σχετικά με τον συντάκτη

Με Άλλα Μάτια
Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή