κοντινή φωτογραφία του Άρη Σταθάκη

Ο Άρης Σταθάκης υπήρξε κορυφαίος δημοσιογράφος, ειδικός σε θέματα αυτοκινήτου και Οδικής Ασφάλειας που στο τέλος της δημοσιογραφικής του καριέρας εξελέγη δυο φορές βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Γεννημένος στον Ασωπό Λακωνίας την 25η Μαρτίου του 1943 , σπούδασε στη Βιομηχανική Σχολή του Πειραιά και εξελέγη βουλευτής της Β΄ Περιφέρειας Αθηνών το 2004 και το 2007.

Η δημοσιογραφική του σταδιοδρομία άρχισε το 1968, ως συντάκτης αυτοκινήτου (μια ιδιαίτερα αγαπητή εκείνα τα χρόνια ειδικότητα), στην εφημερίδα “Νέα Πολιτεία”. Την ίδια χρονιά, παντρεύτηκε την αγαπημένη του Σοφία και απέκτησε μαζί της τον Αλέξανδρο και τη Χριστίνα.

«60 δευτερόλεπτα με τον Άρη Σταθάκη»

Το 1972, άρχισε δουλειά στην “Απογευματινή” όπου εργάστηκε μέχρι το 1990, ως συντάκτης αυτοκινήτου, συντάκτης εξωτερικών ειδήσεων και αρθρογράφος. Απέκτησε μεγάλη φήμη ως καταρτισμένος, έγκυρος αλλά και αγαπητός στον κόσμο δημοσιογράφος κάνοντας μεταξύ 1990-2004 , πάνω από 1500 ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές στον ΑΝΤ1 με βασικό του θέμα στόχο την οδική ασφάλεια, Με την πειθώ , την ευγένεια και την ηρεμία του, έγινε δημοφιλέστατος με το «60 δευτερόλεπτα με τον Άρη Σταθάκη» , μετά τα βραδινό δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1 όπου έδινε σπουδαίες, χρήσιμες και ψύχραιμες συμβουλές στους οδηγούς , βοηθώντας τους να αντιληφθούν επί της ουσίας τα σφάλματα που κάνει ένας απρόσεκτος άνθρωπος όντας πίσω από το τιμόνι.

Λόγω της δημοφιλίας του, της ευρυμάθειας και της σοβαρότητάς του , επελέγη από τη Νέα Δημοκρατία ως υποψήφιος βουλευτής το 2004 και – φυσικά- εξελέγη με μεγάλη ευκολία, όπως άλλωστε επανεξελέγη το 2007.
Μεταξύ 1993-1998 , διατέλεσε Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Συντακτών Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλέτας ενώ παράλληλα αρθρογραφούσε σε μεγάλα Ειδικά περιοδικά Αυτοκινήτου ( «Πίστες & Δρόμοι», «Car & Driver», «Νέα της ΕΛΠΑ», «4 Τροχοί» και «Αuto-Εξπρές»)

Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκλεγμένος από το 1997 στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκτός από τις θέσεις ευθύνης που του ανατέθηκαν, ως Πρόεδρος Οργανισμού Οδικής Ασφάλειας Δήμου Αθηναίων (μελέτησε τις συνθήκες μετάβασης και επιστροφής των μαθητών στα σχολεία, υπέδειξε τις απαραίτητες αλλαγές για την ασφαλή κίνησή τους και τύπωσε φυλλάδια με συμβουλές για γονείς) ενώ το 2003 έφερε (δωρεάν) στην Ελλάδα, το μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής/οδικής ασφάλειας που δίδασκαν 13 ευρωπαϊκές χώρες, το έδωσε στα 171 δημοτικά σχολεία του Δήμου Αθηναίων και οργάνωσε σεμινάρια για τους δασκάλους που είχαν δείξει ενδιαφέρον.

Ως Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ελέγχου Στάθμευσης, απομάκρυνε από τους δρόμους χιλιάδες παρατημένα αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να βελτιωθεί η εικόνα της πόλης και να ελευθερωθούν αντίστοιχες θέσεις στάθμευσης. Τέλος, διοργάνωσε Σεμινάρια σε Τροχονόμους, για την ενημέρωση τους σε θέματα νέας τεχνολογίας στο Δημαρχείο Αθηναίων .

Στιγμιότυπο από την εκπομπή του Άρη Σταθάκη για την οδική ασφάλεια στον Αντ1

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή