Η Γιάννα Αγγελοπούλου σε έδρανο στη βουλή

Η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη , γεννημένη στο Ηράκλειο της Κρήτης , μία από τις γνωστότερες και πιο επιτυχημένες Ελληνίδες των τελευταίων τριάντα ετών. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ, από όπου αποφοίτησε το 1979, δημοτική σύμβουλος Αθηνών, δυο φορές βουλευτής ( 1989 και 1990) με τη Νέα Δημοκρατία, επιχειρηματίας αλλά και με ευρύτατη κοινωνική δραστηριότητα, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα και την περίοδο 2019 – 2021 Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Το όνομά της, «έπαιξε» ως η πιθανότερη πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα. Το 1990, χώρισε από τον πρώτο της σύζυγο και παντρεύτηκε τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο, γόνο γνωστής οικογένειας βιομηχάνων, με τον οποίο απέκτησε δύο γιους, τον Παναγιώτη και τον Δημήτρη ενώ έχει και μια κόρη από τον πρώτο σύζυγό της , Γιώργο Παρθένη, την Καρολίνα .

«αξέχαστους, ονειρεμένους αγώνες»

Όσα ακολούθησαν από την ημέρα που η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη ορίσθηκε Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων του 2004 έως την λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων από τον Προέδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ, με τη δημόσια διαπίστωσή του πως επρόκειτο για «αξέχαστους, ονειρεμένους αγώνες», περιγράφονται στο βιβλίο της με τον ελληνικό τίτλο «Γιάννα» που κυκλοφόρησε το 2013, από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Το 2004 τιμήθηκε από την Ελληνική Δημοκρατία, με το παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής και 4 χρόνια αργότερα, το 2008 , από τη Γαλλική Δημοκρατία με το παράσημο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής. Το πλήρες βιογραφικό της με όλες της τις δραστηριότητες καλύπτει πολλές σελίδες.

Το 2006, μπήκε ως επιχειρηματίας και στο χώρο των Μ.Μ.Ε. καθώς μαζί με τον δεύτερο σύζυγό της εξαγόρασαν την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, ενώ ένα χρόνο αργότερα απέκτησαν και τον ραδιοσταθμό Planet 99,5, τον οποίο μετονόμασαν σε City 99,5. Στις 22 Ιουνίου 2009, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά μαζί με το σύζυγό της πως αποχωρούν οριστικά από το χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, προχωρώντας σε άμεση εκκαθάριση των εταιρειών στις οποίες ανήκαν τα δύο μέσα, καλύπτοντας όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις τους προς όλους.

Σε διεθνές επίπεδο, από το 2004 και μετά, ήταν γνωστή ως «Κυρία Α.» ( Mrs. A).

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή