νέο φροντιστήριο

Το Φροντιστήριο διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την επιτυχία του παιδιού σου στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Η απόφαση είναι σίγουρα αρκετά δύσκολη και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να προσέξεις αρκετά.
Για το παιδί σου θέλεις το καλύτερο γι’ αυτό πριν αποφασίσεις βεβαιώσου ότι το Φροντιστήριο έχει τα παρακάτω στοιχεία:

1.Εμπειρία

Η εμπειρία στη περίπτωση των Πανελληνίων είναι πολύ σημαντική. Μέσω αυτής τόσο οι καθηγητές όσο και το ίδιο το Φροντιστήριο μπορούν να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε δυσκολία. Ένα Φροντιστήριο που είναι αρκετά χρόνια στο χώρο μπορεί σίγουρα να παρέχει κάτι τέτοιο.

2. Έμπειροι Καθηγητές

Όπως το Φροντιστήριο, έτσι και οι καθηγητές θα πρέπει να έχουν μεγάλη εμπειρία. Ένας καθηγητής που είναι χρόνια στο χώρο της διδασκαλίας και ειδικά στις δύσκολες χρονιές της β’ και γ’ λυκείου ξέρει να διαχειριστεί την ύλη, τον μαθητή και οποιαδήποτε δυσκολία προκύψει.

3. Εξατομικευμένη διδασκαλία

Ένα βασικό πρόβλημα που συναντάται σε αρκετά Φροντιστήρια είναι πως αδυνατούν να προσεγγίσουν τον κάθε μαθητή ξεχωριστά και παραμένουν απρόσωπα. Επιπλέον, πολλοί μαθητές συχνά δεν καλύπτουν τα “κενά” τους και “κρύβονται” στην τάξη. Ο κάθε μαθητής είναι ξεχωριστός και εάν το Φροντιστήριο καταφέρνει να τον βοηθήσει να αναδείξει τα δυνατά του σημεία, τότε είναι μια ιδανική επιλογή. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με τεστ προσωπικότητας, είτε μα διαγνωστικά τεστ, είτε με μικρότερα τμήματα, προκειμένου να αντιληφθούν τις ανάγκες του.
Επίσης, υπάρχουν φροντιστήρια που παρέχουν έναν προσωπικό καθηγητή μέντορα, γεγονός που σίγουρα τα κάνει να ξεχωρίζουν. Ο καθηγητής βοηθάει προσωπικά τον μαθητή να ξεπεράσει τόσο τις μαθησιακές όσο και τις ψυχολογικές δυσκολίες.

4. Ψυχολογική υποστήριξη

Η ψυχολογική υποστήριξη στις Πανελλήνιες είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι. Η πίεση που θα δεχτεί το παιδί σου τόσο τον όγκο της ύλης όσο και από το γεγονός ότι θέλει να σε ευχαριστήσει επιτυγχάνοντας, είναι πολύ μεγάλη. Είναι αρκετές οι περιπτώσεις παιδιών που πιέζονται πολύ ψυχολογικά γι’ αυτό ένα Φροντιστήριο που προσθέτει μια επιπλέον πίεση θα πρέπει να είναι σε θέση να διαχειριστεί κάτι τέτοιο είτε μέσα από σεμινάρια είτε μέσα από δράσεις.

Παράλληλα, όπως αναφέραμε παραπάνω, τα τεστ προσωπικότητας που διενεργούν μερικά Φροντιστήρια αλλά και η προσωπική υποστήριξη από ειδικούς είναι προφανώς ιδιαίτερα βοηθητικά.

5. Aυστηρά χρονοδιαγράμματα διεκπεραίωσης της ύλης

Είναι πολύ σημαντικό το παιδί να αισθάνεται άνετα με τον τρόπο που κυλάει η ύλη και να γνωρίζει ότι θα έχει αρκετό χρόνο ώστε να κάνει τις επαναλήψεις. Το άγχος μπορεί να τον καταβάλει και η πιθανότητα να κάνει μια “κοιλιά” στη διάρκεια της χρονιάς είναι μεγάλη. Εάν όμως το Φροντιστήριο έχει προβλέψει κάτι τέτοιο, τότε το άγχος μειώνεται αισθητά.

6. Διαγωνίσματα – Εξετάσεις προσομοίωσης

Tα διαγωνίσματα βοηθούν τόσο τον μαθητή όσο και εσένα. Ο μαθητής αντιλαμβάνεται σε τι επίπεδο βρίσκεται. Εξάλλου, ο ίδιος γνωρίζει καλύτερα από όλους πόση προσπάθεια κατέβαλε για την εξέταση. Παράλληλα, εσύ μαθαίνεις σε τι επίπεδο βρίσκεται και πώς να διαχειριστείς την κατάσταση. Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα σημαντικό το Φροντιστήριο να παρέχει εξετάσεις προσομοίωσης δηλαδή ακριβώς στο ύφος των Πανελληνίων. Εάν ο μαθητής έχει μια καλύτερη αίσθηση για το τι πρόκειται να αντιμετωπίσει, θα έχει και λιγότερο άγχος.

7. Εξειδικευμένα βιβλία

Οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί ένα Φροντιστήριο είναι ιδιαίτερα σημαντικές. Ο στόχος είναι να απλοποιήσουν τις σχολικές μεθόδους προκειμένου να είναι πιο κατανοητές στα παιδιά. Ένα Φροντιστήριο με εμπειρία έχει σίγουρα τις δικές του μεθόδους για όλα τα μαθήματα.

8. Επαγγελματικός προσανατολισμός από τους ειδικούς

Πολύ συχνό φαινόμενο είναι τα παιδιά να μην έχουν αποφασίσει σε ποια σχολή θα ήθελαν να περάσουν. Ένα Φροντιστήριο που έχει εμπειρία στον τομέα γνωρίζει ότι αυτή η πιθανότητα είναι μεγάλη και παρέχει τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού αλλά και ατομική συμβουλευτική προκειμένου να βοηθήσει τον μαθητή του.

9. Διαρκής ενημέρωση για την πορεία του παιδιού

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις τόσο εσύ όσο και το παιδί σου σε τι κατάσταση βρίσκεται σε σχέση με το στόχο του. Το Φροντιστήριο οφείλει να ενημερώνει συχνά τόσο εσένα, όσο και το παιδί για την πορεία του έχοντας για παράδειγμα μια καρτέλα όπου σημειώνουν αναλυτικές πληροφορίες για την πορεία του και σε συμβουλεύουν για το πώς να διαχειριστείς την κατάσταση στο σπίτι.

10. Επιτυχίες

Το Φροντιστήριο που θα αποτελέσει τη σωστή επιλογή για το παιδί σου φαίνεται και από τις επιτυχίες του. Δεν αναφερόμαστε απαραίτητα στον αριθμό των εισακτέων σε σχολές Νομικής ή Ιατρικής αλλά στα γενικότερα στατιστικά που παρέχει το Φροντιστήριο για τους μαθητές του.

Όλα τα παραπάνω μπορείς να τα βρεις στον Όμιλο Φροντιστηρίων ΝΕΟ. Εμπειρία, καινοτομία, επιτυχίες, καθηγητές με εμπειρία, εξατομικευμένη διδασκαλία και υποστήριξη στον μαθητή.

Μπες στο http://neo.edu.gr και μάθε τα πάντα!

Σχετικά με τον συντάκτη

Το Νέο Φροντιστήριο αποτελεί τον παλαιότερο και μεγαλύτερο Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης της χώρας

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή