Κόσμος παρακολουθεί από μόνιτορ στα κεντρικά της cnn

CNN – Cable News Network- Καλωδιακό Ειδησεογραφικό Δίκτυο.

Ήταν μια πραγματική «επανάσταση» στο χώρο της ειδησεογραφικής τηλεόρασης παγκοσμίως. Ένα  αμερικανικό καλωδιακό και δορυφορικό ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο που ιδρύθηκε το 1980 από τον Αμερικανό ιδιοκτήτη μέσων μαζικής ενημέρωσης Τεντ Τέρνερ ως 24ωρο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό κανάλι. Και ήταν το πρώτο που παρείχε 24ωρη ειδησεογραφική κάλυψη.

Πλέον είναι μια πολύ μεγάλη επιχείρηση που από τις πρώτες μέρες της «ζωής» του έγινε η πρώτη και καθημερινή επιλογή εκατομμυρίων τηλεθεατών αρχικά στις Ηνωμένες Πολιτείες και σιγά-σιγά, σ΄ όλο τον κόσμο. Κι όταν ξεκίνησε – και για πολλά χρόνια- θεωρείτο «ανίκητο» γιατί ήταν σχεδόν στιγμιαία παντού όπου υπήρχε ειδησεογραφικό γεγονός.

Εδώ και πολύ καιρό επεκτάθηκε και τώρα έχει δεκάδες θεματικά κανάλια. Από τον Αύγουστο του 2010, είναι διαθέσιμο σε περισσότερα από 100 εκατομμύρια νοικοκυριά στις ΗΠΑ, ενώ η κάλυψή του επεκτείνεται σε χιλιάδες ξενοδοχεία, σε όλα τα δωμάτια, στις ΗΠΑ. Παράλληλα, το σήμα του μεταδίδεται σε πολλούς καλωδιακούς και δορυφορικούς τηλεοπτικούς παρόχους, στον Καναδά.

Η επέκτασή του συνεχίστηκε τον Ιούλιο του 2015 και έφτασε σε περίπου 100 εκατομμύρια σπίτια στις Ηνωμένες Πολιτείες ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο, το πρόγραμμά του μεταδίδεται μέσω του ομότιτλου CNN International το οποίο εκπέμπει σε περισσότερες από 212 χώρες στην υφήλιο.

Στα μέσα της δεκαετίας του ΄90, το ειδησεογραφικό CNN μεταδιδόταν κυρίως, από το κτίριο της Time Warner Center στη Νέα Υόρκη και από τα στούντιο του στην Ουάσινγκτον και το Λος Άντζελες, ενώ η έδρα του, στο κτίριο στην Ατλάντα, στέγαζε τα στούντιο των ειδήσεων και των εκπομπών που μεταδίδονταν τα Σαββατοκύριακα. Πολύ σύντομα, είχε αρχίσει, ως CNN International να μεταδίδεται παγκοσμίως.

CNN.gr

Στις 6 Νοεμβρίου 2015, έγινε η επίσημη έναρξη λειτουργίας του CNN.gr, ενός δυναμικού ελληνικού ψηφιακού μέσου του Ομίλου DPG ( Δημήτρης Γιαννακόπουλος) και του CNN International που συνδυάζει διεθνείς ειδήσεις με τοπικό περιεχόμενο και βίντεο.

Οι μεγάλες ειδησεογραφικές επιτυχίες του CNN «έσκασαν» παγκοσμίως στις αρχές της δεκαετίας του ΄90, όταν ο κόσμος διαπίστωσε ότι τα πολύ μεγάλα, παγκόσμια τηλεοπτικά δίκτυα , «έφταναν» στον τόπο όπου εξελίσσονταν σπουδαία γεγονότα αρκετά αργότερα από το CNN. Κι από τότε, στην Αμερική κυρίως αλλά και σε όλο τον κόσμο, η καθημερινή ενημέρωση των τηλεθεατών ξεκινούσε από το CNN που κατάφερνε και βρισκόταν παντού και ενημέρωνε γρήγορα και άμεσα με πληροφορίες που σπάνια διαψεύδονταν.

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή