ΑΣΕΠ

Στις 6 Μαρτίου 2018 συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ενεργοποίηση της  διάταξης του νόμου 4440/2016, με την οποία όλες οι θέσεις που προκηρύσσονται από το ΑΣΕΠ υποχρεούνται να διαθέτουν το 15% των προσλήψεων αορίστου χρόνου στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα σε άτομα με αναπηρία και μέλη των οικογενειών τους.

Η ΕΣΑμεΑ παρακολούθησε στενά τη διαδικασία, δημοσίευε και ενημέρωνε όλη τη  χρονιά που πέρασε για τους διαγωνισμούς και τις θέσεις και σήμερα είναι σε  θέση να πληροφορήσει ότι ένα χρόνο μετά την έναρξη της εφαρμογής της  ποσόστωσης, στις 6 Μαρτίου 2018, είχαν προκηρυχθεί 1.548 θέσεις για άτομα με αναπηρία και μέλη των οικογενειών τους. Από αυτές 1.043 είναι για άτομα με αναπηρία και 505 για συγγενικά τους πρόσωπα.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα αγώνα πολλών ετών και αλλά και δικαίωσης του πάγιου αιτήματος της Ε.Σ.Α.μεΑ. και των φορέων της για την εργασιακή αποκατάσταση των ατόμων με αναπηρία, στο πλαίσιο της διασφάλισης της ισότιμης συμμετοχής στο σύστημα προσλήψεων των ατόμων με αναπηρία και των μελών των οικογενειών τους. Με τον ίδιο νόμο θεσμοθετήθηκε και η αυξημένη μοριοδότηση στα άτομα με αναπηρία, γονείς/ συζύγους/ αδέρφια /τέκνα ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις σε θέσεις ορισμένου χρόνου του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Η ΕΣΑμεΑ συνεχίζει τον αγώνα για περισσότερα μέτρα που προωθούν ακόμη  περισσότερο το δικαίωμα στην εργασία των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή